BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Selasa, 1 Mei 2012

.. nothing to say ..

assalamualaikum .. =)

lamanya tidak aku meng'update' blog ni haa .. rsa rindu plak .. almaklum la , aku sibuk terlalu yg amat ..nak buat mcm mana kan .. terpaksa .. so , today i want to story2  n it is about ... jeng jeng jenggggg .. nothing to say .. hahahah .. sbelom ny pon aku pnah ckp , bila aku ad mslh aku akn cae kau blog .. now , aku ad mslh la nie ha ... tp xla sebesar mna pon . aku nak cita tntang sesapa dlam dunia nie yg paling aku syg .. hu2 ..

aku syg mak aku 
aku syg bapak aku 
aku syg  family aku  
aku syg kwan rpat aku 
aku syg kucing aku .. 

so , mak n ayah aku makin lma makin tak sihat .. makin hari makin tua . aku hnya mmpu doakan yg dema 2orang sihat macam sebelum nie .. tp apa boleyh buat .. nasik tak boley jadi beras .. aku peranah pasang harapan yang agak mendalam , iaitu nak pegi haji dengan mak ayah aku .. aku belanja =) . kalo boleyh aku nak belajar smpai dpat kerja n boleyh sara dema .. mybe tu la cara aku yg aku nmpk untuk berbakti kat dema . tp mampu kah aku ? aku bercita2 tinggi meggunung hingga mencakar langit tp sebaliknya , aku tak pandai macam kawan2 aku yang lain . boleyh dpt 9A , 1OA dlm peperiksaan . harapan mak aku nak sangat aku jadi ustad . tp aku ta mampu . bukan aku tak nak berusaha ke arah itu , tp aku sediri tak mampu nak mentarbiah diri aku sendiri , aku dh nak jdi ustad kan . hermm , aku nak jadi pensyarah . cita2 aku dae dlu smpai skunk . tp bila family mintak aku jdi guru agama , cita2 aku yg tu makin lama makin pudar . aku hilang arah . tak taw dah nak jadi apa . hemmm ,,, harapan aku , aku boleyh jadi yang terbaik dalam family aku . even bukan ustad pon kan . hu2 .. 

kawan , dari dulu sampai skunk , aku masih syg kt dia . aku hnya ckap x . pada hakikatnya , aku jugak nak berbalik pada kwn aku sorg tu . biasa lah , lumrah kot , hidup seorang kawan akan bertukar bila dia didatangi oleh awek/balak dia . aku dah lama bersedia untuk hilang dia . tapi skunk dia dah pon tinggal aku, n aku pulak yang susah hati memikir pasal dia . dia tak pikir pasal aku ke ye .. sedih o00 , bila dikenang balik . tiada lagi kenangan yang boleyh aku lukis di papan minda aku untuk dibekalkan di alam dewasa . mungkin juga aku silap dalam memilih . maksud aku , aku memilih kau menjadi teman atas kehendak aku .aku yang terhegeh2 menjejak dia . tipu lah kalau nak dikata aku tak pernah berkorban untuk dia n dia berkorban untuk aku kan . yes , kami saling berkorban atas dasar kawan . aku tak lupa nak ajak dia g mana2 dengan aku untuk mengukir nostalgia indah yang boleh dipahat di peti minda bersama2 . andai masa yang bakal kami lalui dimasa mendatang adalah berpisah buat selamanya kan .. boleh mengamit kembali sejarah manis di alam persekolahan ini . tp aku tak layak memaksa dia untuk keluar dengan aku , pergi sna dengan aku , pergi sini dengan aku . dia pon ada masa dengan org yang sebenarnya jaoh lebih penting dae aku  . aku hanya kawan rapat dulunya dan kini adalah kawan biasa kot . aku cuba menerima apa yang jadi seadanya . selalu sangat kami keluar . sampai , awek dia sendiri jeles tengok aku ngan dia . tp aku pikir awek dia sangat paham dengan situasi aku ngn dia . tp entah lah , aku sendri rungsing memikir apa yang bakal terjadi . mungkin aku akan buang semua memori2 dengan dia buat masa sekarang . dia tak perlukan aku lagi . di punya org yg lebih layak bersama dia . dia pon baik , sngat sporting , snggt soleh kan . rmai kawn2 laen yg nak di jdi kwn baek dia . oke , xpa . aku mls nak pikir . skunk pon aku tengok , dia g mna2 skali pon bukan dengan aku lagi , dia g ngn kawan2 dia . yang hebat2 menyanyi macam dia . yang pandai main gitar macam dia . yang pandai pon macam dia . dulu aku selalu back up dia sebab selalu kena buli ngn budak SC tu . tp skunk xsngka la pulak yg dema rapat kan . lam hati aku menangis membisu tengok dia happy macam tak pernah pikir sal aku . seronok memanjang , biasalah ada pemanis atma . herm , apa yang mampu ku buat lagi . aku mampu berserah je la . skunk , aku kena fokus , n tak payah patah balik dah . aku akan sentiasa terima mu kawan . mungkin pergorbanan aku tak sebanyak mana macam kwan dia curah kat dia , tp aku tetap sedia untuk berkorban demi kawan aku .   aku yang mulakan dulu . padahnya , berakhir di sni saja lah . munkgin aku syg nak tinggal mu taw kenapa , sbb aku dh anggap mu mcm family aku . bila dikata family , aku akn sentiasa sayang smpai bila2 . aku pernah dpat meseg dae dia yg mengatakan dia akan kawan aku smpai bila2 . even laen fakuliti , laen institusi , laen negeri mahupon laen negara , kami tetap akan berhubung . tp mungkin tu hanya mampu di lukis dia di pasir pantai . setelah beberapa saat . hilang setiap perkataan . kerana apa ? kerana di seru air berombak yang memukul lembayung ukiran mu itu .. hemmm .. apa aku boleh buat . now , i have nothing to say arr .. so sad .. aku ingat yang aku berkwan dengan dia smpai hujung tahun nie atau sesudah SPM pon jadi ar kan . ku harap hujang di malam hari , tp hujan mencurah di tengahari . buat mcam mna kan . aku bnyk rosak kan dia . sebab tu la dia wat camnie . n Allah pon tak izin kan aku untuk ada lebih lama dengan dia . orang cakap , tiada keberkatan dllam perhubungan akhirnya mcam nie la . aku tak menunaikan kewajipan aku sebagai seorg shabat . sahabat sejati adalah org yang sentisa mendekatkan sahabtnya dengan Allah . sebaliknya aku , langsung tidak peduli apa yang dia buat . mungkin itu lah sebab yang boleh aku buat sebagai konklusi kenapa kami tidak menjadi sahabat sejati . tiada keberkatan dalam pershabatn . persahabatn yang aku bina menjadi hambar kerana sikapp aku yang tek pernah berubah .. herm , dah la . aku tulis memanjang pon ada ka org nak baca kan . n aku tak harapkan org baca pon . aku seorg yg suka menulis . dengan cara tu aku boleh lepas segala rsa . n aku ak mintak maaf jugak kepada sesapa yang baca entry aku kali nie n mybe dia terasa hati . aku minx maaf bnyk2 oke . aku tak ada org laen untuk berbincang masalah aku . aku org yang susah nak dapat kawan . n bila aku dah dpat kwn . n kwan aku pulak buat kat aku cam nie kan . aku terasa sngt . hermmm , xpa la . aku boleh diam je la skunk . aku tak nak lagi orng sakit hati sebab aku . tak pa , aku boleh hidup tanpa mu kanwan . isyaAllah .. doa2 lah untuk aku yee ....


Jumaat, 10 Februari 2012

:: hidup aku dengan kawan ::

bukan hidup aku kalau tak fikir tentang kawan . aku cuba nak jadi yang terbaek dalam hidup kau (kawan) . tapi kenapa mu buat aku cm nie . tinggal aku terus , tak endah aku langsung . tak ingt langsng satu pon kebaekan yang pernah aku buat kat mu . yesss , aku bnyk wt kejahatan dengan kau , tp senang nya mu nak lupa aku . aku tak pernah sangka yang mu akn wat aku cm ny . sakitnya jiwa aku . kalau aku tahu kesudahan dy cmny kan , aku dh stay kat klas 4SC1 dulu . susah2 jek aku pindah 4VT1 tu . bergelut dalam perang ,mulut degan cikgu2 yg membangkang aku untuk aku stay lam klas SC1 tu . mungkin nie la yang kau mahu kan . tinggal aku terus , mungkin kau dah ad yang terbaek dae aku . aku nak cite dkt kau , aku pnah n ada awek , tp tak pnah aku rsa nak tinggal kau cm kau buat kat aku sekarang . aku kawan nan kau padahal awek aku stay jek nan aku . tapi kau , bila dh ada awek , tinggal aku terus , ikotkan aty aku nak copypaste jek mende yg kau anta kt enpon aku tu haa . mesej2 pasrah yang menunjukkan kau dh ta mau agy rapat dengan aku . oke lah . aku pasrah dengan semua bende ny . aku tak kan coll agy , mesej pon tak , msg pon sbb *penting je k . kau pergi lah dengan awek yang kau snagt2 syng tu haa . aku dh ta kesah . aku ad kawan laen jugak la weii . kenapalah dulu aku sanggup sanagt berkorban tentang kau erk . tak pa la . aku redha . semoga kau kekal dengan dia .

***aku tersilap dalam membuat keputusan dulu***

Ahad, 11 Disember 2011

sElamAT PagI .. :)


korang test la nma korng dngn bnda yg kt ats tu k .
aku cuba nma UMIE n ZERO . 
hasilnya , kebaboo . 
hahahahahahahahahahahahahahah
xsngka aku . 

eee , nantuknya . pagi2 agy , bakal abng ipar dh dtng . 
ak tngh sdap tidor membabi buta , 
tetibe , salamelaykum~~
dngn cergas nya , aku bngun tnpa segan silu .
masuk ke bilik , kononnya na smbung tidor ar . pas2 , x taw la ,
aku rsa dorng dedua sakit . hahaha
tak dak la 
suara dorng tu haa , yg sorng rock sngt . 
yg sorang ayu sngt . erm , bngun dngn prsaan marah .
(padahal excited na tngok abng ipar)
ala , sbnrnya . akak aku nan bangla tu ta ad ap2 ikatan agy .
aku jek over , abng ipar konon .
nak tngok bngla tu . oke2 .. 

zero froggy , hihi

ny la kple nye . hahahah

eyhh , silap ltak la pulak . aku cae gmba dy ta jmpa la  .
so , yg ny pon boley la . 


hhhiihihih., almak ! 
umie mare . oke la .. here you are .

ny la sebanrnya dia . hahaha .
bngla tak ?
lebih kurang jek an . hihihi . kalo spa2 na kwan nan dy ckp jek .
ak tolong ckp kt dy . ak amek gmba ny dae fb dy , curik2 ,
spa suh ta privasi . c(:
ak meneleti betul dlm mncari gmba dy na ltak kt entry ak ny ha .
biasa lah , blog dhsyt , kna la ltak gmba yg kebabum . hihi
perasan~
ak jumpa yg ny la pling macho skit pon .
opss , walaubagaimnapon . yg macho , masih agy aku yek . 
dy ta macho mna pon . asal bangla . dok Malaysia ny , jumpa akak aku pulak .
erm , mintak akak aku solek dy , jdi la oke la . nmpk Malaysian la jugk .
mse sbolm ny , dy na kple ngn akak aku . tiap2 pagi lalu dpan umah aku . 
dy merayu meraung meranak di depan akak aku , 
sbb na kawan dngn akak aku . tak lma agy ,
meraung , merayu , melalak na kawin pulak , heishh , '
tension aku . 
hahaha . asyik ckp pasal dy jek , tp oke jgk .
aku knal dy time skolah mngah aku time form2 kot .
aku masuk nasyid . dy pon geluk jugak na msuk nasyid . 
aku taw la knp dy na msok nsyid jgak an .
sbb dy na tumpang populariti aku la . hahaha
aku kn galomur kt skolah tu , kaw sebut je name ak . 
kompom satu skolah knal . hahahaha , aku tipu agy yek . hahaha


ny la dy . nma diberi enak sekali.. 
sungguh lazat lagi pekat ,
umi khalsum tak cukup tinggi ,
tapi knpa yek zero terpikat ?.

ny la satu2nya gmba yg pling comey aku curik agy dlm fb dorng . 
tapi ta comey pon , 
hahaha , korang ta takut ke aku curik gmba lam fb korng plak? 
baek korng privasi cepat2 . 
hahaha . penjenayah siber la ktakan .
hahahahah ,  
ny la akak yg aku pling cayangi . tp benci ada lah . 
dah la perangai mcm tutttttttt . hahahah
wanita hina , hahahah
cian dy . slalu kna ngn aku . 
zero2 , na ckp skit . yg umie ny dah ta suci oke .
kmi penah ........
penah ........
penah .......
penah cium . hahahah . cium pipi je la . c(:
msty zero dh geli na cium dy . sbb ad bks aku . kah3. 
ye ke geli . kalo dpt ta pk aku dah . cium jugak akhirnya . hahahah.
gilew la aku . aku rsa aku cium bdax ny brpe kali jek .
boley dikira . geli aku na cium dy . dh la mls mcm kambing .
ta nak mndi . mucuk .! nak cium dy . skali nya dia kluarkn bisa dae mulutny abis aku .
hak , tuisssss . masuk ICU terus pas2 , trus jdi OKU . 
then trus Mati . 

oke2 , aku nak dedahkan satu rhsia kt korng . 
aku na cite profil dy kt korng semua . ceyhh . bajet hot je aku ny .
pdahal , yg follow pon baru 9 orng . hahaha
nma umi khalsum bnti mohamad . 
perngai dy , eee , nymppah aku . ikotkn hati . 
aku bunuh dah . heheheh .
oke2 , kembali ke pangkal jalan .
dy sensitif mcm zero la . aku taw jek .


alaaaaaa , baru nk rncak skit . tpi dh kna pegi tusyen 
cikgu syaari ny pon , yg buat tusyen ary ny knpa ntah . 
aku ta pegi pdam muke enko .
tak dak ank murid pling hensem lam kls tu . hahaha. 
oke la , bye2 . sory yek abng zero n kak mie . 
terkutuk skit jek . 

so , 

muuaahh2x






Jumaat, 9 Disember 2011

jom berzikir kejap ..

kita na zikir apa hari ny ..
aku pon ta pndai sngt bezikir ny . ilmu agma aku ta la sehebat mna kan . 
tapi , kita zikir nama2 ALLAH nak ?
99 nama Allah . dlam bhsa arab Asma Ul Husna 
bm nya , x slah aku la . nma2 yg Indah


kalau boleyh .. jom kita hafal nak . ? 

oke lah .. nak berFesebuk kjap .
eyhh , kak ayu on9  la . sepat tegor sepat! 
nnty kita ckp psai kak ayu plak diyh . heheheh

cONtesT You aNd mE togETher


assalamualaikum :) 
aku ada try masok contest kt ats ny . mngerunkn .. hahaha. 

sebenarnya , contest tu bkn kna cite psal banner tu . tp kna cite psal gmba "aku dan kwan ku" . 
siapa lagy kalau tak LOKMAN .
opss , ter cap lock sudah . heheheh . badjet lokman tu famous sngt jek . hahahah


hensem x ? hensem x ? 
hahahahahah . 
aku taw korang nak jawab ap ! hikhikhik .
tengok gmba ny tringin na mandi sungai agy . hehehe . serenuk oo00 . 
ny time kitorang pegi lepak2 lepas kn tension . 
biasa lah , perdana menteri mna yg tak sebuk kan . nasib baek dy ny timblan perda mnteri ..
kalo tak , msty sebok smpai ta smpat na update entry ny ..
acecey .. c(:
oke2 , kmbali ke pangkal jalan . hehehe .. 

aku kenal ngn dy niyh sjak di bngku skolah mngah la . waktu form 1 . 
kite org ta pnah rpat lngsung sblom tu . msing2 buat kepala msing2 . sbb tu kpla aku dng kpla dy sma saiz jek .
~ade kene mngene ke erk ?~
heheheh . aku pnah maki dia , dia pernah maki aku . jahat tak kitorag ?
tp , alangkah adilnya dunia ini . you and me became close . ~betul x aku speaking~ 
heheh , lpas kami naek form 2 , kami cm rpat skit la kot . sbb ap ntah . dy tu haa . aku kan hensem ..
pas2 , dy nak tumpng glamor la konon nye , ak rmai peminat time tu . muka dy plak x ley blah .. 
ta dak sorg pon nak dekat dy . sbb tu la dy rpt dngn aku .
korang2 ! jgn percaya taw . sbab aku tipu jek . tak de lah . 
aku rpat dengan dy sbb ap ntah . sbb klas skali kot . heheh . 
best kwn ng dy . baek aty , pemurah , penyayang , pemaaf , pengkritik , pengikis , perampas ,
eyyyhh , rse cam lari tajuk plak . hik2 . 

sebenarnya , aku ta berapa pdai la na cite psei kite . tp oke la . 
kami kwan dae form 1 untill now , form 4 . means , aku dh kawan dy 4 years .
but , aku rpat ngn dy time form 2 . jdi best frend 3 years . hahaha . 
test your mate sikit ..
kite bnyk share mslah , gembire ,. yg pling intrest kmi share hobi yg sma .. 
kita pon bnyk share MAKANAN jugak . x tipu kali ny . hehehe .
aku boley mkn ap yg dy na mkn . aku share 1 cerite skit waktu aku bersama dia ..
kenangan ny , kenangan yg palig aku ta ley lupa la . 
acecey .. ^_^

one day , dy tido umah aku , mybe la , sbb na pekse kot . 
so , kite stdy skali la . last year la bnda ny blaku . korang jgn panik , jgn sedih , sbb cite ny cite boxoffice .
cerite lucu .. di ulang .. lucu ..
kembali ke jalan yang benar .. ~~
dy pon tido lah dirumah aku . esok tu na kna pergi sekolah . kite stdy pnya stdy . 
tido lewat . kesokan ary nya . tngok jam 6:30 AM . hahaha . hnya ALLAH yg tahu 
bertapa gila nya aku time tu .. semua ny angkara dy la . lewat sngat tido . (kesian dy , x pasal2 kna)
kitorang dh siap dlm pkul 7:15 cm tu la . dngn kalut nya . naek moto . tkan stater , then ape jadi .. 
korang taw tak ... 
kite berehat seketika ..jngn ke mna2 . kembali selepas ini ..


selamat kembali . hahahahaha . kesian hantu tu , hehehhe . 
oke2 , moto dh boleyh stat an . tetibe . taya pancit pulak . sakit hati gile . 
pas2 , kite berdua berlari berkejaran di jalanan menagih simpati human yg na ke arah sekolah ..
but no boby help . :( balik dngn kecewa . 
so , kite ta pegi sekola la . hahaha .
best tak cite dy ? coment2 . 
hik2 .kite dok kt umah , goyang kaki . dlm pukul 11 pagi cm 2 , kite keluar .. 
pegi bukit ayah aku , panjat pokok jering .
buah jering pegi jual . dpt sorg RM60 . hahaha . tngok2 . best o00 . dpt duet .
so , nasihat aku . korang yg rajin sngt pegi sekolah tu . STOPP !! 
ta payah na rajin sangat la . pegi sekolah bukan dpt duet bnyk mcm tu skali . at least , RM2 kan ?
hahahahah . 3:D 


~ tHe End ~


Ahad, 4 Disember 2011

ak baru sja sihat pas dae dmm . erm , sok na g smbut birthday hasanol . my best frend . ermm , na smbut kt na erk .

Ahad, 13 November 2011

Run2!!

hahahah , ak bru on9 kt fesbuk , dy dh lari jauh nun ke sna ,
dan2 of9 , cian2 .